1. október 1-2-án Budapesten voltunk női konferencián, amelynek kiemelt vendége volt Linda Dillow. Kiskunhalasról közel 20-an látogattunk el erre az alkalomra gyülekezetünkből, barátainkkal együtt.

Mindkét napon 3 korosztály hölgyei tartottak a kijelölt témákban előadást, Linda (52 éve házas), Darlene (32 éve házas) és Jesse (1 éve házas).

Néhány gondolat a hétvége bölcsességei közül:

 1. A nők sokat panaszkodnak, zúgolódnak. A biblia legtöbb helyen a nőket említi ebben a témában Péld 23:7
 2. Olyan a hozzáállásunk, ahogy átgondolunk dolgokat.
 3. Isten büntette a bálványimádást, az erkölcstelenséget, Isten próbára tételét és a zúgolódást Izrael életében. 1 Kor 10:1-13

ISTEN KOMOLYAN VESZI A SZÍV HOZZÁLLÁSÁT.

 1. Szellemi projekt Zsolt 142:1-3 Panaszkodj először Istennek!
 2. Imádság: reggel hála Isten szerető kedvességért, este hála a hűségéért. Fil 4:8
 3. A kipróbálatlan hit, gyenge hit.
 4. Isten egyik neve, segítő: ezt adta az asszonynak. A Szent Szellem egyik neve is ez. Ilyen fontos Isten szemében a nő, a férfiak segítőtársa, hogy a saját nevét használja ránk, asszonyokra.
 5. Milyen az, amikor félreteszem az önzésemet? Az önzés az, ami tönkreteszi a viszonyt a házaspárok között. Fil2:3-4
 6. Az elvárásaink sosem tükrözik a valóságot. Zsolt 139:1-6
 7. Önelégült, beképzelt viselkedés az, hogy azt hisszük, hogy mi mindent jól, jobban tudunk elvégezni másoknál a család körül.
 8. Öröm, élvezet, mély beteljesülés a szexuális intimitásban. Férj feleség elbódul egymástól.
 9. Jahve-Rafa Isten gyógyító. Péld 5:15-19
 10. Zsolt 147:4 A Sátán hazugsága minden országban: Isten mindent rendbe rak a megtéréskor, kivéve a szexualitást. Ezen a téren is ő a legfőbb gyógyító, aki örömet, beteljesülést akar adni a férj és feleség életébe.

Hálásak vagyunk, hogy álarc nélkül, őszintén hallhattunk nagyon személyes, intim, belsőséges dolgokról, ami igazán húsbavágóan érinti az életünket. Isten áldja az előadókat, a segítőket és a szervezőket!

[gallery_bank type=”images” format=”masonry” title=”true” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”random” animation_effect=”bounce” album_title=”true” album_id=”9″]