DICSŐÍTÉS
Írta: Kádár Szilárd

MOTTÓNK

“Ajkaim dicséretet zengjenek, mert megtanítasz a te rendeléseidre. Nyelvem a Te beszédedről énekel, mert minden parancsolatod igaz.”

Zsoltár 119: 171-172

Az olyan ember, aki szeret Jézus közelében lenni, hallgatni az ő igéit és szívesen veszi, ha az Úr tanítja, az ilyen ember lehetetlen, hogy ne dicsérje és magasztalja a Megváltót. Mikor találkozunk az Úrral, felismerjük, hogy milyen rendkívüli dolgokat tett és tesz ma is értünk. Fontos, hogy szeretetünket, hódolatunkat és köszönetünket kifejezzük Isten felé. Ennek egyik remek útja az éneklés, zenélés, mely nem rólunk szól, hanem egyedül Istenről. Gyülekezetünk dicsőítő csoportja is szeretne ebben a szolgálatban jó példa lenni.

“Mikor énekelni kezdünk és hangszereinket a kezünkbe vesszük, üresítsük meg a szívünket, hogy általunk és rajtunk keresztül Isten szeretete és kegyelme legyen világos minden ember számára!”

CÉLUNK

Gyülekezetünk dicsőítő csoportja eszköz szeretne lenni abban, hogy az alkalmak előtt és olykor közben is, segítsen Isten jelenlétére hangolni minket, megadni a zenei alapot arra, hogy a gyülekezet egyként dicsőítse Istent az Ő kegyelméért.

ESZKÖZEINK

Énekeseink az ifjúságból és a gyülekezetből, magát még fiatalnak mondó személyekből áll. Zenei oldalról több hangszerrel is arra törekszünk, hogy dicsőítésünk zenei értelemben is minőségi lehessen. Jelenleg zongora, gitár, basszus gitár, konga és dob áll a rendelkezésünkre.